Скляні перегородки

СКЛЯНІ ПЕРЕГОРОДКИ

Скляні перегородки призначені для швидкого зонування простору без кардинальних витрат на капітальне будівництво. Використання таких полотен вигідно і естетично ефектно вирішує ряд інтер’єрних завдань. Розмежування приміщення для створення індивідуального простору, санітарних блоків, торгових залів або кабінетів. Візуально повітряні стіни в офісі не затемнюють робочі зони, поглинають шум, що заважає і створюють комфортні умови. Торгові точки приваблюють покупців красивими вітринами, крізь які добре проглядаються полки з товарами. Дизайн. Перегородки зі склом нерідко декоруються відповідно до задумам оформлювача. На поверхню наноситься фотодрук, піскоструминні малюнки, використовуються матові і кольорові полотна. Прозорі конструкції допомагають створити ілюзію простору навіть на невеликій площі, зробити приміщення світлим і сучасним.

ВИДИ ПЕРЕГОРОДОК

СУЦІЛЬНО-СКЯЛНІ ПЕРЕГОРОДКИ

КАРКАСНІ ПЕРЕГОРОДКИ

МОБІЛЬНІ ПЕРЕГОРОДКИ

 

Перегородки зі скла на замовлення

Перегородки зі скла на замовлення виконуються із загартованого матеріалу, якщо потрібна підвищена безпека виробів, використовується технологія триплекс. Полотно після загартовування стає міцним і термостійким. Найголовніша перевага такого матеріалу – безпека. Якщо скляну стіну розбити (зробити це непросто), то вона розпадеться на дрібні шматочки з тупими краями. Виробник зазвичай пропонує кілька варіантів конструкцій: суцільноскляні – візуально повітряні споруди без рами, скло заповнює весь простір від підлоги до стелі; каркасні – основне навантаження лягає на обрамлення, яке виготовляється з алюмінію, сталі або дерева (вибір профілю залежить від дизайнерських ідей). Конструкції цього типу забезпечують кращу звукоізоляцію.

Відрізняються скляні перегородки і по типу установки:

  • стаціонарні – жорстко кріпляться до підлоги і стелі, для чого використовується зажимна або точкова фурнітура;
  • мобільні – модульні системи, які легко переміщуються і монтуються в новому місці;
  • трансформовані – допомагають моментально перепланувати приміщення.

Розрізняють розсувні і складні конструкції.

Перші зміщуються в бік за допомогою роликової системи, а другі збираються за типом гармошки.

За призначенням перегородки зі скла діляться на офісні, квартирні, сантехнічні та душові, торгові.

Застосування матеріалу різних видів дозволяє випускати не тільки прозорі скляні перегородки, але і матові, кольорові, тоновані, дзеркальні і декоровані малюнками.

Застосування перегородок зі скла

Імітації стін, виконані зі скла, можна зустріти всюди: в офісах, приватних і багатоповерхових будинках, торгових центрах, ресторанах і т. д. Популярність даного матеріалу пояснюється великою кількістю позитивних моментів:

  • зручність обслуговування – гладка поверхня не накопичує бруд і легко миється;
  • відносна дешевизна;
  • міцність і безпеку;
  • простота монтажу;
  • можливість вирішувати різноманітні завдання без глобального ремонту (наприклад, для швидкого зонування робочих місць достатньо замовити скляні перегородки в офіс, адже вони легко встановлюються і не погіршують освітлення);
  • некритична вага, що важливо в деяких будівлях;
  • довговічність;
  • великий асортимент, що дозволяє втілити безліч дизайнерських концепцій.